Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Consiliere socială și psihologică

Fundatia Somerset Romania / Consiliere socială și psihologică

CONSILIERE SOCIALĂ

      Asistentul social din cadrul Fundației Somerset are misiunea de a ajuta beneficiarii să devină independenți de serviciile sociale, iar metoda principală prin care se atinge acest scop este consilierea. Consilierea reprezintă cea mai importantă metodă de intervenție pe care asistentul social o utilizează în procesul de ajutorare a beneficiarului.

Activitatea asistentului social are două dimensiuni principale:

  • Dimensiunea economică vizează alocarea unor ajutoare financiare și materiale persoanelor care nu reușesc să se autosusțină la un moment dat în viață (într-o situație de criză), sau în mod cronic;
  • Dimensiunea psihosocială se referă la munca desfășurată cu persoane, familii și cu comunitatea pentru a determina schimbări în atitudinile beneficiarului față de propriile sale probleme și să dezvolte capacitatea sa de rezolvare de probleme. Asistentul social urmărește realizarea unor schimbări în comportamentul adaptiv al beneficiarului și ameliorarea integrării sale în comunitate;
  • Cosiliere psihologică
  • Este important ca beneficiarii fundației să trăiască și să lucreze într-un mediu satisfăcător, prin utilizarea cât mai completă și rațională a resurselor psihice și fizice de care dispun. Astfel Fundația Somerset vine în sprijinul comunității prin suport psihologic, oferind gratuit ședințe de consiliere psihologică. Scopul este de a ajuta individul în a-și explora gândurile, emoțiile și comportamentul pentru a putea ajunge la o înțelegere mai clară a sinelui, a propriei persoane și pentru a putea învăța să-și amplifice și utilizeze potențialul, astfel încât să se confrunte cu viața cât mai eficient.
  • Obiective în programul de consiliere:
  • DEZVOLTARE – dezvoltarea și maturizarea personalității indivizilor.
  • ECHILIBRU – întărirea personalității și dobândirea unui echilibru interior mai bun
  • ADAPTARE – demersuri în scopul de a obține individul o adaptare față de mediu ce să îi asigure o creștere a calității vieții.
  • Să fii mereu pozitiv, fericit, productiv și cu o vibrație spirituală înaltă desigur nu este ușor, mai ales în cazul în care starea fizică și psihică este precară în urma traumelor, a pierderii, a anxietății, a provocărilor neașteptate de la locul de muncă sau de acasă.
  • În  acest sens, psihologul Fundației Somerset este alături de comunitate prin oferirea suportului psihologic persoanelor ce se confruntă cu nefericirea, care se luptă cu multe aspecte ale vieții lor, persoane care doresc să se descopere și să se dezvolte, precum și a celor a căror stare psihică este afectată prin existența unor boli. Suntem aici pentru a învăța și a susține oamenii în procesul a se ajuta pe ei însăși.