Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Slobozia – Un loc uitat de lume

Fundatia Somerset Romania / Slobozia – Un loc uitat de lume

Slobozia – Un loc uitat de lume

Slobozia – Un loc uitat de lume

Fundaţia Somerset a ales ca populaţie ţintă pentru ajutoare persoane din satul Slobozia, comuna Voineşti, jud. Iasi în special persoanele de etnie rromă, întrucât aici au fost identificate numeroase nevoi: probleme de sănătate, lipsa educaţiei şcolară şi sanitare, fenomenul de supraaglomerare a gospodăriilor şi de degradare a locuinţelor.  Satul Slobozia se afla la 20 de km distanţă de oraşul reşedinţă de judeţ – Iaşi, într-o zonă de deal şi pădure. Satul este despărţit în două părţi, vale şi deal: în partea din vale sunt situate casele românilor, iar în partea dinspre deal – care este mult mai extinsă – sunt situate casele romilor.

Zona în care sunt locuinţele romilor se află la aproximativ 3 km de intrare în sat. Potrivit estimărilor aproximative făcute de autorităţile locale, satul Slobo- zia are 1500 de locuitori, dintre care aproximativ 1000 sunt ţigani românizaţi şi care s-au declarat români la ultimul recensământ pentru că, spun ei, nu cunosc limba rromani.

Date

April 23, 2021

Category

Activitati in comunitate