Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Redirectionarea a 3.5% din impozit

Fundatia Somerset Romania / Redirectionarea a 3.5% din impozit

Redirectioneaza 3.5% din impozitul pe venit

Alegerea este a ta

Până pe 25 mai 2021, poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul obținut în anul anterior către Fundatia Somerset Romania. Anual, poti alege redirectionarea unei părți din impozitul pe venitul tau pe care îl plătești către stat pentru anul anterior. Iată cum poți ajuta printr-o procedură simplă și transparentă, copiii, familiile si comunitatile defavorizate din programele si activitatile fundatiei Somerset.

 

Descarca FORMULARUL 230

Dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
*consultă tutorialele video din josul paginii dacă ai nevoie de ajutor

Descarca DECLARATIA UNICA

Dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

Completeaza FORMULARUL

Formularul descarcat si printat se completeaza de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Fundatia Somerset sunt precompletate.

Completare și trimitere ONLINE

– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable
– Semnează folosind semnătura olografă
– Ni-l trimiți pe adresa:  fundatiasomerset@yahoo.com

    Cum semnez?

1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată.
2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

    Cum trimit?

Formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai​ 2021, direct către noi, la adresa aaaaaaaa@somerset.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.).

Cum mai poți trimite:

  • ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

Intrebari frecvente

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 mai​ 2021.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Fundatiei Somerset Iasi. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:

Fundatia Somerset
Cod fiscal: 39942348
Cont: RO27INGB0000999908449416
Banca: ING Bank, Sucursala Bucuresti

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2020. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

De ce 3,5%?
Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.
Înregistrarea Fundatia Somerset Iasi poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 39942348.

Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru dotarea secțiilor de neonatologie cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport al copiilor sub 5 ani, mamelor și femeilor însărcinate din zonele rurale defavorizate.

Pentru anul fiscal 2020, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:

  • denumire a entității non-profit: Fundatia Somerset
  • cod de identificare fiscală: 39942348
  • cont: ING Bank, Sucursala Bucuresti Cont: RO27INGB0000999908449416

Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la somerset@somerset.ro și găsim o soluție împreună.