Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Donatii materiale

Fundatia Somerset Romania / Donatii materiale

Doneaza alimente, haine sau rechizite

Ajuta cu ce poti

Acceptam cu bucurie donatii in produse sau servicii, un mod simplu pentru companii de a ne ajuta. Copiii cresc si se dezvolta zi de zi, iar nevoia este permanenta in casele SOS, dar si in familiile din zonele dezavantaje pe care le avem in grija.

Ne dorim ca pe langa persoane donatoare sa avem parteneri si companii care produc sau comercializeaza produsele urmatoare: alimente, rechizite, produse de curatenie si de igiena personala, dulciuri, jucarii, imbracaminte, incaltaminte, mobilier, electrocasnice, hardware, dar si servicii de recreere si dezvoltare personala. In plus, sprijinul tau are si un avantaj fiscal:

Companiile pot sa efectueze donatii si sponsorizari, conform Codului Fiscal şi a Legii nr. 32/1994, dar numai sponsorizarea beneficiaza de deduceri fiscale.

In cazul platitorilor de impozit pe profit care efectueaza sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, acestea beneficiaza de facilitatea fiscala de a scadea cheltuiala cu sponsorizarea din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:

• valoarea calculata prin aplicarea a 0, 75 % la cifra de afaceri – limita a fost majorata de la 0,5% la 0,75% prin Legea nr. 156/2019 incepand cu 29.07.2019.

• valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

In cazul platitorilor de impozit pe veniturile microintreprinderilor ce efectueaza sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult, beneficiaza de  deduceri fiscale scazand cheltuielile cu sponsorizarea din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.

Va multumim.