Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Centru de Zi Activitati

Fundatia Somerset Romania / Centru de Zi Activitati

Activitati principale

Fundatia Somerset desfasoara numeroase si variate actvitati pentru a auta comunitatea sa depaseasca mai usor problemele multiple cu care se confrunta in viata de zi cu zi. De la activitati de parenting si spriinul copiilor la scoli si facultati si pana la ajutoare pentru familii si batrani toate activitatile Somerset au ca punct de pleacare din acest Centru de Zi.

Activitatile Centrului de Zi

  • Consiliere socială
  • Consiliere psihologică
  • Ajutor material
  • Programe parentale
  • Activități socio-educative si cultural –artistice pentru copii

Detalii de contact

Telefon:
Email:

+40 232 267 703

fundatiasomerset@yahoo.com

Ajutoare materiale

Daca vrei sa ajuti si doresti sa transformi gandurile bune in fapte, noi te asteptam sa ni te alaturi! Impreuna vom reusi sa crestem gradul de constientizare a nevoii de empatie mai ales pentru copii si familiile si, in acelasi timp, sa facem societatea noastra mai prietenoasa pentru persoanele cu probleme.

Programe de educație parentală

Echipa de profesioniști ai centrului oferă posibilitatea părinților de a întâlni alți părinți care se confruntă cu probleme similare prin desfășurarea programelor de educație parentală. Programele de educație parentală sunt programe de dezvoltare și consolidare a abilităților și competențelor parentale. Aceste programe se realizează prin intermediul întâlnirilor de grup și individuale.

Organizarea întâlnirilor de grup se realizează în funcție de interesele clienților pe baza unei analize a nevoilor. Pentru realizarea analizei nevoilor pot fi folosite chestionare, interviuri, discuții. Activitățile care au ca scop formarea și dezvoltarea de abilități parentale sunt organizate de către Centrul de consiliere în mod individual sau în colaborare cu instituții publice și organizații neguvernamentale care au experiență în acest domeniu.

Aceste activități se realizează prin împărtășirea de competențe între părinți și profesioniști și au ca scop: dezvoltarea abilităților parentale, dezvoltarea abilităților de îngrijire și creștere adecvată a copiilor; crearea și dezvoltarea rețelei de sprijin comunitar formată din părinții incluși în programele de educație parentală; dezvoltarea capacității părinților de a face față provocărilor legate de creșterea și educarea copiilor; reducerea izolării părinților prin relaționarea cu alți părinți; asigurarea accesului la resursele comunitare.

Activități educative

Exersarea și perfecționarea capacităților de exprimare verbală și nonverbală a sentimentelor, diversificarea și îmbunătățirea metodelor de comunicare cu alți copii și cu adulți;
Creșterea încrederii în sine și acceptarea de sine, copiii sunt ascultați și încurajați să își exprime sentimentele, opiniile, trăirile;
Dezvoltarea capacităților de integrare socială, satisfacerea nevoilor de apartenență a copiilor la grup;
Dezvoltarea deprinderilor/abilităților de viață independentă