Daca nu puteti citi acest mesaj, click aici
Newsletter nr. 61 Septembrie - Decembrie 2016
 
Fondata in anul 2007
 
Fundatia Somerset – Iasi – Pas cu pas
Început de an școlar
Vacanţa a trecut iar septembrie……Septembrie reprezină începutul anului şcolar care pentru liceeni vine cu speranţă. Speranţa că anul acesta va fi mai bun, vom avea rezultate mai bune, vom propune obiective şi împreună le vom atinge. Pornim aşadar la drum anul acesta cu 7 elevi de liceu in clasele X-XII. Pentru fiecare dintre ei începutul anului şcolar vine însoţit de noi provocări. Vom încerca să lucrăm cu fiecare elev în parte, să răspundem nevoilor fiecăruia, să găsim soluţii şi să aplicăm strategii în rezolvarea oricărei problemă întâmpinată la şcoală. Aşteptările noastre sunt mari, cu ambiţie şi motivaţie vom ajunge unde ne-am propus şi anume: evoluţie şcolară şi personală pentru fiecare tânăr în parte.
Recrutare voluntari
În luna octombrie ne-am propus să căutăm voluntari dornici să îi ajute pe elevii noştri de liceu cu meditaţii la matematică şi limba şi literatura română. S-au arătat interesate de o colaborare În acest sens trei studente în anul doi la Facultatea de Medicină şi Farmacie.
Meditaţii
In noiembrie am început şi meditaţiile la care participă liceenii. Deoarece elevii ne-au adus la cunostiinta ca au mare nevoie de meditatii ,de comun acord am stabilit ca intalnirea sa aibă loc saptămânal. Atmosfera de lucru este una plăcută bazată pe comunicare scopul principal fiind îmbunătăţirea cunoştinţelor la matematica şi limba şi literatura română. În cazul nostru, voluntarii fiind de o vârstă foarte apropiată de cea a liceenilor, acest fapt ne asigură de deschiderea tinerilor spre a se lăsa îndrumați. Și în acest scop, relația noastră a echipei Somerset cu voluntarii este una de bună colaborare, pentru a ne asigura că valorile promovate de către voluntari sunt cele mai potrivite pentru liceenii noștri.
Donatii imbracaminte
Ca noutate in acest an este proiectul de donatii de imbracaminte si incaltaminte. Hainele și încălțămintea din donatii ajunge mult mai ușor la oamenii care au nevoie de ele din satul Slobozia. Aceasta activitate are loc odata la doua luni.
Educatie parentală
În tot acest timp am continuat să avem întâlniri bilunare cu mamele tinere din Slobozia, comuna Voineşti, Judeţul Iaşi. Scopul acestor întâlniri este de a veni în sprijinul mamelor privitoare la rolul femeii crestine ca si sotie, mama si administrator al casei sau cu sprijin de ordin material acolo unde este nevoie pentru acoperirea nevoilor cu care acestea se confruntă în viaţa de zi cu zi. La aceste intalniri mamele au posibilitatea de a interactiona si de a-si impartasi din experientele poprii situatii din viata de familie.
Sărbătorile de iarnă
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă s-a organizat o serbare de Crăciun dedicată copiilor din Slobozia la care au participat aproximativ 50 de copii fiind prezenti si parintii acestora. Asa cum a devenit o traditie copiii au pregătit poezii, colinde sau versete pe tema naşterii pruncului Isus. La sfarsitul serbarii copii au fost bucurosi sa primeasca cadourile mult asteptate.
Cu tinerii liceeni sfârşitul de an l-am petrecut împreună la sediul Fundaţiei Somerset în comuna Rediu. Acolo am organizat o mică petrecere unde nu au lipsit, jocurile, pozele,voia bună şi....bineanteles cadourile.

Pentru mai multe informatii accesati pagina noastra Facebook la adresa:

https://www.facebook.com/Fundatia-Somerset-Iasi-302992270336/
 
Newsletter realizat de către Fundația Somerset, Iași, Ro
 
Copyright © 2008 Toate drepturile sunt rezervate
Fundatia SOMERSET Iasi Romania
Acesta este un buletin informativ trimis de catre Fundatia Somerset. Mesajul acesta nu este spam. Daca vreti sa nu mai primiti mesaje, trimiteti un email pe adresa fundatiasomerset@yahoo.com cu urmatorul subiect: Sterge. Va multumim!