Website-ul oficial al Fundatiei Somerset Romania
 
 
 
Actualizat la data de 25 Mai 2017

Frumusetea revarsata in sfera ceasului biologic

Frumusetea este o valoare ce se afla la granita dintre sensibilitate si perfectiune, fiind cu mult mai profunda , accentuata si concreta decat cea dintai, dar cu putin mai plastica si rigida decat cea din urma. Frumusetea inglobeaza puritate, franchete, adevar si naturalete, reflectandu-se in orice organism sau element, cu sau fara viata ce intra in alcatuirea universului. Dar mai presus de orice, frumusetea se reflecta cel mai vizibil in milioanele de secunde ce cumuleaza etatea umana.

Pornind de la celula embrionara care concretizeaza geneza unei noi vieti, continuand cu varsta la care acea celula devine o fiinta adorabila cu orizontul de ciocolata, povesti si jucarii... inaintand spre momentul cand copilul devine rebeliunea intruchipata, autodeclarandu-se centrul universului in cautarea efervescenta a marii iubiri... continuand cu pasi siguri catre tanarul decis sa-si contureze o viata independent... consolidand ideea omului matur aflat la cumpana vietii de familie si concluzionand catre batranul intelept ce a trait o adevarata istorie, se poate sustine cu vehementa ca frumusetea isi deschide aripile catre fiecare varsta.

Orice varsta are propria frumusete si propriile experiente, intrucat fiecare dintre acestea este semnificativa pentru lucrurile esentiale ce definesc existent umana: deslusirea primelor cuvinte, descoperirea scrisului, parcurgerea unui itinerariu educational, formarea unei familii si bucuria de a-ti vedea realizarile dupa zeci de ani.

Dintr-un punct propriu de vedere, pot afirma cu sinceritate ca etapa vietii in care grijile nu au sens si in care povestile par a se transpune in realitate, reprezinta momentul ireversibil de visare al unui om.

Copilaria aduce cu sine frumusete, puritate, inocenta, absenta constientizarii crizei existentiale la nivel global din toate punctele de vedere si speranta involuntara dar vag realizabila la o viata ca in povesti.

In continuare, adolescenta defineste si concretizeaza caracterul copilului de mai devreme, fiind o etapa definitorie pentru viitorul adult. Adolescenta este perioada in care un om cumuleaza cele mai multe experiente si pe parcursul careia se dezvolta semnificativ atat fizic cat si psihic. Este etapa vietii in care se concretizeaza relatiile de prietenie si iubire, o perioada cu o enorma incarcatura sentimentala.

Concluzionand , fiecare om are capacitatea de a exprima in mod propriu si adevarat frumusetea fiecarei etape a vietii in masura in care a trecut prin acestea. Eu personal m-am oprit la a reda succinct cele mai nuantate idei si experiente prin care a trecut si trece o persoana de varsta mea, inaintand in paginile intortocheate ale ceea ce se numeste cartea vietii, cu speranta ca intr-o zi sa pot trage linie si sa concluzionez ca frumusetea vine sub toate formele, masurile, culorile si varstele.

Maria Alexandra, bursiera Fundatia Somerset

Scoala pentru tine

sponsorizeaza un copil

DONATII

Puteti face o donatie in unul din conturile noastre

Banca: UniCredit Bank sucursala Palas Iasi, Romania

Cont USD: RO02BACX0000000744549001

Cont RON: RO29BACX0000000744549000

 
 

Fundatia Somerset Iasi

sat.Rediu, com.Rediu, Jud.Iasi

C.U.I:20916518

Nr.Inreg.Reg.Sp.:14F/2012

 
   
 
 
 
 
Website relizat de DEVANCES Creative Media and DesignStudio
under autority of BONDTECH Corporation Romania Division
   
 
 
Copyright © 1991 - 2008 Toate drepturile sunt rezervate
Fundatia SOMERSET Iasi Romania